Wat is mijn verhaal?

Mijn leven heeft sinds 2017 een enorme verandering doorgemaakt. Die ene coach op mijn werk in 2017 heeft mijn leven veranderd. Ze heeft me namelijk wakker geschud en ontzettend veel voor me betekend.

Ze heeft me anders naar mijzelf en mijn leven laten kijken. Ik kan me nog goed herinneren dat ik in de eerste sessie mocht gaan staan. Het enige wat ze deed was tegen mijn schouder aanduwen. Ik viel om. Ik viel letterlijk om. Dat was het begin van het gesprek over wie ik ben, of was. Iemand die enorm veel in haar hoofd zat. Daar ook heel goed in was. Denken, beredeneren, analyseren, verbanden zien. Doordat ik zo in mijn hoofd zat, stond ik niet stevig. Totaal niet. Totaal niet gegrond. Ik had daarvoor nog nooit van de term gehoord: gronden. Nee, mijn leven was ‘gewoon’ zo. Aanpakken, doorgaan, vooral niet stoppen, maar hard werken.

Ze heeft me in beweging gezet

Mijn coach heeft de opening gemaakt om alvast dat eerste kleine stapje te gaan zetten om meer uit mijn hoofd te gaan komen en meer te gaan voelen. Voelen, dat is iets wat ik nooit geleerd heb om te doen. Ik heb ook altijd gedacht dat er twee groepen mensen waren: de rationele en de denkers aan de ene kant en de gevoelsmensen en de intuïtieve mensen aan de andere kant. Die tweede groep mensen, dat was niet voor mij weg gelegd. Ik hoorde niet bij ‘die groep’. Nu weet ik wel beter. Je kunt óók intuïtief zijn. Een kracht waar ik tot op de dag van vandaag veel uit haal.  Ik ben dankbaar dat ze me in beweging heeft gezet.

Ik zat vast in het systeem, maar wilde wat anders

Ondertussen voelde ik dat ik vast zat in dat systeem: in de organisatie. Dat ging ik meer en meer en voelen en ervaren. Ik heb ook naar haar uitgesproken dat de organisatie waar ik in zat niet mijn plek was. Dat beaamde ze. Ze voelde het, zag het en begreep het totaal als intuïtief coach. Maar, ja, hoe stap je daar uit? Ik ben iemand die van veel vastigheid en veiligheid houd. Daaruit stappen en niet wetende waar dan in terecht te komen, was niet zo mijn ding. Ik voelde dat vertrouwen nog niet dat het goed zou komen.

Dingen gaan op je pad komen

Waar ze me ook bewust van maakte is dat er dingen op je pad kunnen komen. Met niet zo heel veel woorden benoemde ze de wet van aantrekking. Een wet waar ik nog niet eerder van had gehoord. Daar waar je aandacht op richt, dat je daar meer van ontvangt of ziet. Het heeft me wel mijn ogen geopend dat als je ergens je aandacht opricht, dat je het dan ineens op veel meer plekken terug ziet komen. Met andere woorden: dingen gaan op je pad komen.

Dingen begonnen mijn interesse te wekken

Ik ging merken dat er kleine openingen begonnen te ontstaan. Ik voelde letterlijk ruimte ontstaan. Ik zag dingen voorbij komen die mijn interesse begonnen te trekken. Er kwamen dingen op mijn pad. Trainingen, cursussen, onderwerpen. Dingen die eigenlijk geen of weinig raakvlakken hadden met het kader of het systeem waar ik in zat qua werk. De dingen die mijn interesse trokken hadden veel meer met het gevoelsleven te maken dan met het denken en de ratio. Ik kwam in aanraking met hoogsensitiviteit, coaching en training in HSP, kindertekeningen en de wet van aantrekking. Door deze dingen die op mijn pad kwamen, is ook Praktijk Groot en Krachtig ontstaan, naast mijn baan in loondienst.

Hoe het zich verder ontwikkelde

Toen was er een moment: ik werd zwanger halverwege 2019. En er een dag was dat het niet meer ging. Ik bleef altijd netjes de stap zetten om naar het werk te gaan. Ik voelde daar een verplichting. Zo plichtsgetrouw als ik ben. Zoveel doorzettingsvermogen als ik had. Toen had ik de knoop doorgehakt en de beslissing gemaakt: na mijn verlof kom in niet meer terug. Het voelde namelijk niet meer goed en het paste niet meer bij me. Het hoge woord was eruit en dat luchtte op. Dus in januari 2020 was het moment daar: ik had voor mezelf gekozen, dat wat bij mij past en goed voor me voelde.

Na de geboorte van onze dochter in maart 2020, ging ik in juni langzaam weer ‘aan het werk’. Werk dat volop in beweging heeft gestaan, tot waar ik nu sta. Dingen uitproberen, cursussen volgen, in dingen verdiepen. Mezelf nog meer en beter leren kennen. Een pad opgaan en voelen dat dit mijn pad is. Daar waar krachten ontstaan, magische dingen gebeuren en ik voel dat het goed is.

Reiki heeft mijn leven nog meer verrijkt

Sinds ik in oktober 2021 reiki heb behaald is er een wereld voor me open gegaan. Er is zoveel meer liefde voor mezelf gaan ontstaan. Er is meer dan er aan de buitenkant zichtbaar is. Er is meer dan het verstand. Er zijn ook dingen voelbaar. Dat energetische pad. Dat spirituele pad. Dat trekt me enorm. Mijn praktijk is nu zo ingericht dat ik reiki-behandelingen geef.

Het zijn reiki-behandelingen, waarbij ik vrouwen in beweging zet en ik hun energie weer mag laten stromen. Er mogen dingen aangeraakt worden, die zo’n grote impact hebben, dat het hun leven een andere wending mag gaan geven. Ze mogen vertrouwen op zichzelf, geloven in zichzelf en meer gaan voelen. Ik wens ze dat ze dingen gaan doen die ze leuk vinden, waar ze energie van krijgen en dat er dingen op hun pad komen die ze gelukkig maakt.

Hoe het voor mij is

Voor mij is het meer dan alleen een reiki behandeling of sessie. Het is het afstemmen op de persoon die tegenover mij zit. Als ik aan de behandeltafel sta, dan merk ik dat ik zoveel meer voel, weet en zie dan ik me ooit voor mogelijk heb gehouden. Het is mijn kracht om in te tunen, te voelen en terug te geven. Als je mij ruim vijf jaar geleden had verteld dat ik nu hier zou staan en dit zou doen, dan had ik je met stalen ogen aan gekeken. Het is mooi en magisch. Het is inspirerend en vooral intuïtief.

Waar ik nu sta

Ondertussen geniet ik van de dingen die er om me heen gebeuren en voor me gebeuren. Ik zie hoe de dingen om me heen ontstaan. Ik volg de (kleine) dingen die op mijn pad komen. Ik zie de kleine en de grote stappen die ik maak.

Nu doe ik de dingen als het goed voelt. Voel ik het niet? Dan doe ik het niet. Ik laat mijn planning veel meer los. Ik ga mee met de flow. Ondertussen stel ik me steeds de vraag; hoe gaat het met me? Ik sta veel meer stil. Voel en doorvoel. Het gaat vanuit vertrouwen en overgave.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden in wie ik ben?
Of wil je graag contact met me opnemen? Stuur me gerust een bericht, bel me op of connect via Instagram.

Contact